Per a quatre persones
necessitarem un parell de bulbs, una llimona, 4 cullerades d’oli d’oliva verge
extra, una mica de vi blanc, una culleradeta de comí en gra, una de llavors de coriandre,
mitja d’all picat petit, 3 o 4 cullerades de pa ratllat o farina d’ametlla,
pebre negre i sal.
Posem a escalfar aigua en una
cassola. Rentem el fonoll, traiem les fulles i reservem. Tirem les tiges i la part mes dura de la
base, i partim a quarts. Quan l’aigua bulli, els coem de 5 a 8 minuts, fins que
estigui lleugerament tendra. Escorrem.
Escalfem el forn a 190º,
pintem una safata amb oli per posar el fonoll. Reguem amb el suc de llimona i
el vi. Posem al forn durant uns 25-30 minuts, fins que sens comenci a rossejar.
Mentrestant en una paella
posem les especies sense oli i desprenguin aroma, afegim el pa ratllat o l’ametlla,
fem que es torri una mica a foc mitjà sense deixar de remenar. Quan ens canvi
de color traiem del foc, posem la sal i el pebre, tirem per sobre el fonoll,
afegim les fulles que havíem guardat i amanim amb un raig d’oli.
Tornem a posar al forn de 5 a
10 minuts, vigilant que no es cremi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada